Š tirje fantje, ki radi spijemo kakšno pivo, zato tudi takšno ime Kvatro-pirci. Skupino sestavljamo baritonist Jure Jaklič in tenorista Samo Kališnik ter Tomaž Krt. Našega originalnega basista Gorazda Zapuška pa je z januarjem leta 2019 nadomestil Matej Kocen. Pojemo že odkar pomnimo, kot Kvatropirci pa smo začeli ustvarjati konec novembra 2011. Krivec za to, da smo se sploh našli, je bil mešani pevski zbor Odmev iz Kamnika, pri katerem smo vsi kar nekaj let prepevali. In ravno po nekem zborovskem tekmovanju smo se dobesedno »za šankom« vprašali: »Kaj pa če bi mi štirje kdaj kakšno skupaj zapeli?«

P očasi smo se le dobili na prvi vaji in začeli s prepevanjem dalmatinskih pesmi, ki so nam bile in so nam še vedno zelo pri srcu, zato jih radi priredimo tudi malo po svoje. Po nekaj uspešnih objavah na portalu YouTube nas je v oddajo Slovenski pozdrav povabil Blaž Švab, pri čemer nas je izzval, da zapojemo slovensko pesem. Tako je Samo, ki ima od nas štirih najmočnejše narodno-zabavne korenine, napisal priredbo Modrijanove pesmi Moja, za katero smo v kratkem posneli tudi svoj prvi video spot, saj je naša priredba kmalu postala pravi, in hkrati tudi naš prvi, hit. Tako smo širni Sloveniji prvič predstavili naše štiriglasno petje ob spremljavi kitare.

O d takrat je minilo že kar nekaj let, v tem času smo sodelovali že s številnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki, med njimi s Heleno Blagne, Manco Špik, Evo Boto, Modrijani, Erosi, Ognjenimi muzikanti, Klapo Šufit, Klapo Kampanel, Klapo Bonaca, Tomislavom Braličem in Klapo Intrade, Kranjci in mnogimi drugimi. Najbolj pa nam je v spominu ostalo leto 2016, ko smo skupaj z Manco Špik na Melodijah morja in sonca dobili nagrado občinstva za pesem Pesem.

N aša želja ostaja še naprej ustvarjati in prepevati tako mladim kot starim, saj drži, kot je rekel William Shakespeare: "Glasba je hrana ljubezni."

web_kvatro_names
X